Bergfeldts Amerika. S2A3, Tre dagar med Ku Klux Klan

Bergfeldts Amerika. S2A3, Tre dagar med Ku Klux Klan

Beskrivning av boken

Följ med Carina Bergfeldt till USA:s mest rasistiska stad: Harrison i Arkansas, där över 99 % av befolkningen är vit. Sydstatsflaggor hänger från butiker och bilar, och skyltar som varnar för "vitt folkmord" står längs motorvägen. En skakig biltur in i skogarna leder oss till platsen där Ku Klux Klan håller sin årliga träff.

Och du är inbjuden.

På gården, där klanens ledare hälsar välkommen, springer barn omkring och leker, klädda i t-shirtar med klanens nazistliknande rödsvartvita symbol. Familjen är i fokus och kvinnor utgör en allt större del av medlemmarna. Under de tre dagar som årsmötet pågår väljs nya "riddare" in och vikten av att bevara och försvara den vita rasen upprepas gång på gång.

Parallellt berättas Ku Klux Klans minst sagt brokiga historia fram till idag. En avhoppad medlem ger sin bild av klanens noga uttänkta rekryteringsmetoder. De tre dagarna med klanen avslutas med en korsbränning, en tradition som skrämt människor i över 100 år.

I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset.

Tre dagar med Ku Klux Klan är baserad på en artikelserie i Aftonbladet. Reportaget har utökats med nytt material och inleds med en hälsning från författaren.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Bergfeldts Amerika. S2A3, Tre dagar med Ku Klux Klan