Trion

- Johanna Hedman

Betyg 3.6
9h 48min
310 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

”Himlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår.”

Thora, Hugo och August ‒ tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek.
Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i en tjusig våning i exklusiva Lärkstaden. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld.
Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

Trion är en mogen och löftesrik debut som på pricken fångar den bitterljuva känslan av att vara ung, när man har hela livet framför sig, och precis allt är på största allvar.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

9h 48min

Sidor e-bok:

310

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-08-29

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113120096

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113114309

© Norstedts (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Trion - Ljudbok, E-bok

Underbar, sorg, förlust och nostalgi. I klass med "Samlade Verk". Rekommenderas starkt.

erica

Stillsam berättelse med bitvis fantastiskt språk. Otroligt bra uppläsare!

Kristian

Tråkig

Debora

Underbar!

Louise