Tritonus

- Kjell Westö

Betyg 4
13h 9min
412 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Stjärndirigenten Thomas Brander har låtit bygga en överdådig villa ute i skärgården. I Casa Tritonus ska han koppla av från de tärande arbetsresorna, men självbilden är inte vad den varit, och efter en rad motgångar i yrkes- och kärlekslivet kan det dyrköpta palatset inte lugna nerverna. En alltför utåtriktad och nyfiken granne blir också ett hot mot sinnesfriden.

Till slut finner Brander och grannen, skolkuratorn och amatörmusikern Reidar Lindell, ändå en gemensam ton i umgänget, och en kärv vänskap uppstår mellan dem. Med Lindell följer också invånarna i Ravais och deras inbördes relationer, som till slut blir också Branders angelägenhet. Ute i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten, här delar man varandras glädje och sorg. Här sitter man i samma båt också när den läcker.

Tritonus är den musikaliska termen för det dissonanta djävulsintervallet, och romanen Tritonus pendlar mellan harmoni och dissonans, i sökandet efter svaren på några akuta frågor: hur kan vi leva tillsammans, med alla våra olikheter, i en tid som vår? Finns det försoning och botgörelse, innan allt är försent?

Kjell Westös nya roman är en modern och oemotståndlig skärgårdsberättelse – om musik och gemenskap, framgång och ensamhet – tecknad med lika delar värme och allvar.

BELÖNAD MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2020.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

13h 9min

Sidor e-bok:

412

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-08-14

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100186388

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100184445

Vad andra tycker

Recensioner av Tritonus - E-bok, Ljudbok

Så tråkig handling, inte intressant över huvud taget. Det kan hända att boken skulle ha upplevts lite bättre om någon annan än författaren läst upp den, för det var heller inte någon vidare upplevelse!

Maria

Jag har ingen aning om boken var bra eller inte. Uppläsaren var ett stort sömnpiller. Jag antingen somnade eller började tänka på annat. Jag spolade tillbaka hela tiden för att försöka hänga med i handlingen, men det hjälpte inte.

Marie

Lyssnade bara en liten stund men orkade inte med den tråkiga onyanserade uppläsningen.

Maria

Extra krydda med finlandssvenska uppläsning!

Ea the Swan