Tungt i den branta backen

Tungt i den branta backen

Beskrivning av boken

”Tolle hade just suttit framåtböjd och snört upp sina kraftiga, spikförsedda skor, nu rätade han hastigt på sig och stirrade häpen rakt ut i luften. Förskingring, upprepade han med på en gång oro och förväntan i rösten. Och det klämmer du ur dig först nu!”

Det här är den femte delen i Gösta Gustaf-Jansons romanserie om Rydsholm. Vi har hunnit till 1942, året då krigslyckan vände. Och då det på sina håll också i den fridsamma idyllen Rydsholm skedde stora förändringar. Vi får veta hur livet till slut gestaltade sig för familjerna Ehrendorf, Bölow och Hjodin. Hur pass de lyckades hålla sams inbördes, och hur de omsider försökte lösa sina problem, både vad beträffar den trassliga kärleken och de trassliga affärerna.

Tungt i den branta backen är den sista av fem i en serie som består av Då oskulden och friden, Då lasten var en häxa, I sommarens friska vind, De långa lömska kiven och Tungt i den branta backen. Gösta Gustaf-Janson är en underhållande författare med djup kunskap om människor och med en strålande fantasi.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Tungt i den branta backen