Två soldater

- Anders Roslund, Börge Hellström

Betyg 3.7
18h 4min
544 Sidor
Ewert Grens
bookCoverFor

Beskrivning

”200% kärlek respekt stålthet broderskap plikt gemenskap.”

José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar – ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.

”Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden.”

Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.

Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, ”kärlek älskade bror”, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.

När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från TRE SEKUNDER möter nätter från BOX 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

5

Tid ljudbok:

18h 4min

Sidor e-bok:

544

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-05-04

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164232830

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164241856

Vad andra tycker

Recensioner av Två soldater - Ljudbok, E-bok

Ok

Patrik

Boken är skrevs för 10 år sedan, men är så aktuell, för nu undrar man varför det är så många skjutningar och vad ska vi göra. 10 års förnekelse, typ.

Karin

Lyssnat en dryg timma men orkar inte lyssna klart, kasss bok ock kass uppläsare med entonig röst

Susanne

Ganska bra

Karin