Tvillingarna i Auschwitz- Eva Mozes Kor, Lisa Rojany Buccieri

Betyg 4.2
4h 29min
120 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Sommaren 1944 anlände Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes föräldrar och två äldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhändertagna av mannen som kom att kallas Dödsängeln: doktor Josef Mengele. De var tio år gamla.

Tvillingar som hölls fångna i Auschwitz tilläts behålla sina egna kläder och sitt hår, men blev också utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kämpa för sin överlevnad och många dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svält i koncentrationslägret.

I Tvillingarna i Auschwitz berättas med känsla och återhållsamhet om ett barns uthållighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras också Evas fantastiska återhämtning och enastående beslut att offentligt förlåta nazisterna. Eva hängav sitt liv åt att vittna om förintelsen, ge hopp till människor som har fått lida och arbeta för förlåtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i världen.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
4h 29min
Sidor e-bok:
120
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-09-20
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Nona
ISBN ljudbok:
9789189357440
Förlag e-bok:
Bokförlaget Nona
ISBN e-bok:
9789189357433

© Bokförlaget Nona (Ljudbok)

© Bokförlaget Nona (E-bok)