Tvillingsystrarna

Tvillingsystrarna

Beskrivning av boken

Efter år av misslyckade försök att få barn får Monica och Magnus äntligen åka och hämta sin adoptivdotter i Thailand. Väl framme på barnhemmet i Bangkoks mest utbredda slumområde, visar det sig att deras barn har en tvillingsyster.

Linn och Liv växer upp i 1980-talets Västervik. Trots att de inte känner till något annat får de höra att de är fel och annorlunda. Utanförskapet för dem samman och till slut har de bara varandra. När Liv flyttar hemifrån för att satsa på en karriär som balettdansös på Operan i Stockholm, blir Linn lämnad kvar och systrarna glider ifrån varandra.

Dansen kommer att betyda allt för Liv men kampen om de bästa rollerna är stenhård. Hon pressar sig till gränsen för vad kroppen klarar av och får betala ett högt pris för sina framgångar. Linn finns ändå alltid där för henne, beredd att lyssna och trösta. Att lindra andra människors lidande har blivit hennes sätt att förtränga känslan av övergivenhet. Men när Linn blir allvarligt sjuk kastas allt omkull och Liv måste ensam ge sig ut på en resa tillbaka till Thailand som hon lämnade mer än trettio år tidigare.

PAULINE RICCIUS är civilekonom och har även studerat litteraturvetenskap och språk. Hon har arbetat i bokbranschen i över tjugo år och samtidigt ägnat sig åt det egna skrivandet. Pauline är själv mamma till tvillingar och har fascinerats av deras unika gemenskap som visat sig ända sedan de föddes. Hon är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bor numera i Saltsjöbaden med sin man, fyra barn och en hund. Tvillingsystrarna är hennes debutroman.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Tvillingsystrarna