Under en himmel av glas
    
Dela boken    

"Välkommen till drömvärlden under ytan!"


Det finns människor som är beredda att offra sina liv för något de tror på. Och så finns det de som är beredda att offra inte sitt eget liv, men andra människors liv. När de här människorna möts kan det bli riktigt farligt.

Tack vare ett stipendium får David och Larissa åka till världens mest avancerade maringeologiska forskningsstation, belägen på en plattform i norra Atlanten. Det visar sig att stationen ägs av den ryske sociologen Vogoros, en gång i tiden känd för sina extrema idéer om idealsamhällen.

Ett underjordiskt vulkanutbrott rakt under dem gör att havsbottnen måste inspekteras, och de kan inte motstå frestelsen att smyga ombord på den ubåt som styr ner i djupet. Med förfäran inser de att Vogoros håller på att förverkliga sina idéer om ett idealsamhälle, 407 meter under havsytan: i Subtopia – skyddat under en himmel av glas.

"Nåjdens sång", fjärde boken om David och Larissa, fick priset Spårhunden 2008, tidskriften Jurys pris för bästa barn- och ungdomsdeckare.


"Det här är böcker som både roar och oroar ... tar sin läsare på allvar ... allt känns möjligt när Martin Widmark berättar." Dagens Arbete
"Både mystiskt och spännande. Dessutom en fin - och jämlik - kärlekshistoria om de unga David och Larissa." TCO-tidningen
"Äventyr, spänning och kärlek utlovas." Norra Skåne
"... en spännande ungdomsthriller ..." Hemmets Journal


Illustratör:Katarina Strömgård

Visa mer