Underjordiska timmar

Underjordiska timmar

Beskrivning av boken

Mathilde har arbetat i åtta år på samma företag och hela tiden kommit väl överens med sin chef och sina kollegor. Men en dag händer något. Det tar månader innan hon inser vad det är och när det skedde. Efter en tid och utan synbar anledning har Mathilde inga arbetsuppgifter kvar. Så hon låter timmarna gå. Timmar som hon inte talar om, timmar som hon skäms över. Thibault arbetar som akutläkare i Paris. Hon längtar efter gensvar från kvinnan han älskar. Vardagen består av andras åkommor, smärta och ensamhet. Mathilde och Thibault känner inte varandra. De är bara två gestalter bland miljoner andra. Två gestalter som skulle kunna mötas eller bara passera varandra.
Underjordiska timmar är en roman om tyst våld. Mitt i den pulserande storstaden riskerar man att gå under utan att någon märker det.

Delphine de Vigan är fransyska och bor i Paris. "No och jag" är den första av hennes sex böcker som kom i svensk översättning . Sedan dess har även "Underjordiska timmar" (2010), "Dagar utan hunger" (2012) och "Ingenting kan hindra natten" (2013) kommit ut i Sverige på Sekwa förlag.

"Den är himla bra. Fantastiskt välskriven, en ny favorit." BOKHORA

"Gastkramad läser jag denna skräckfilmslika bok." EXPRESSEN

"Det är rysligt bra berättat, utan ett uns av sentimentalitet." HELSINGBORGS DAGBLAD

"Underjordiska timmar är mest av allt en spökhistoria. Om en människa som drabbas av det oförklarliga." KULTURNYTT, SR P1

"En sorgsen och bitvis upprörande skildring av det moderna arbetslivet skriven på återhållsam och vacker prosa." MANNHEIMER & TENGBY SVERIGES RADIO P4