Unga kvinnor

Unga kvinnor

Beskrivning av boken

I New England, i skuggan av ameri­kanska inbördeskriget, är de fyra ­tonårssystrarna March - Meg, Jo, Amy och Beth - på väg att bli vuxna. Efter att ha hamnat på obestånd arbetar fadern som pastor i Nordstatsarmén och har tvingats lämna hemmet. Meg undervisar barnen i en av grannskapets familjer, Jo uppvaktas av Laurie men vill också skriva, Beth hjälper hellre till med hushållsarbetet än går i skolan och Amy är konstnärssjälen som drömmer om societetsliv.

Tillsammans - och med stöd av den kloka och tålmodiga modern Marmee - möter systrarna kärlek och besvikelser, motgångar, fattigdom och sorg. Berättelsen om deras okuv­liga systerskap har fängslat genera­tioner av läsare och filmatiserats flera gånger - en klassisk skildring av kvinnlig gemenskap och styrka.

LOUISA MAY ALCOTT [1832-1888] växte upp omgiven av amerikanska författare som Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne och Henry David Thoreau. Sina erfarenheter som sköterska under inbördeskriget skildrade hon i Hospital Sketches 1863, följd av gotiska romaner och thrillers. År 1868 gav hon ut Unga kvinnor/i>, som blev så populär att den fick två uppföljare.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Unga kvinnor