Ur kackerlackors levnad

519 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

”Inger Alfvéns bästa bok. Den har allt.” Femina

På en båt i franska Västindien utspelas ett drama mellan fyra svenskar. Henrik har på ön Guadeloupe förverkligat sin frihetsdröm. Han har där funnit en lustgård långt från hemlandets instängdhet och tvång, och hans hustru Eva fogar sig efter hans önskningar. På ett efterlängtat besök kommer Torsten, som för ett välordnat borgerligt liv som läkare i Stockholm, och Marianne, zoolog med kackerlackor som specialitet.

Men Henriks tropiska paradis är inte den idyll som han utmålat i sina brev. Under de fjorton dagarnas semester utvecklas och förvandlas förhållandena mellan vännerna och växer till en kamp på liv och död.

Inger Alfvén låter de fyra huvudpersonerna själva skildra den tragedi som utspelar sig mellan dem. De ger var och en sin version av händelserna – ett berättargrepp som håller läsaren intensivt fängslad.

Ur kackerlackors levnad är en roman om kärlek och svartsjuka, om livsattityder, om friheten som flykt och dröm och om dess kollision med ansvaret för andra.

Återigen har Inger Alfvén skrivit en bred och suggestiv berättelse, till bristningsgränsen fylld av spänning.

Ur kackerlackors levnad utkom första gången 1984 och som en av Inger Alfvéns bästa romaner har den sedan dess kommit i många upplagor och möter ständigt nya läsare. ”Skriven av en författare med skarp blick och en akrobatisk förmåga att lyfta från sig själv – för att ta plats i en annan människa.” Aftonbladet ”Här firar Inger Alfvéns psykologiska realism sin hittills största triumf.” Expressen

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

519

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-11-12

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100130572