Urskilja oss

Urskilja oss

Beskrivning av boken

Hon reser i sommarens första skälvande värme. På tåget mellan Stockholm och Göteborg, mellan nutid och ursprung, medelålder och barndom, tar skrivandet över henne. En text blir till – en brusten och oförsonlig berättelse om en symbiotisk relation till en mor. Ett komplicerat passionsdrama, i vilket ett modersmål i dubbel mening växer sig allt starkare.

”Allt är egentligen till henne och bort från henne. Det rör sig inte om anklagelser. Det är ingen uppgörelse. Det är bara ett material som ett kaos, som måste igenom den trängsta av springor, som ska formaliseras, bli till någonting som liknar en gåva, som har en klang.

Och som en drift i mig, en bultande insikt, att jag inte vill vara ensam med det jag skriver nu – ett koncentrat som måste bli utspätt, sprida ut sig, vem som helst, alla andra mödrar, döttrar, tusen andra män och kvinnor i spinncirklar genom framtiden, in i främmande ögonpar, städer, landskap, allmän väg, ut ur denna grop av våld, vara mig själv, inför mor ”

Urskilja oss är en berättelse om stark kärlek, om beroendets och skriftens våldsamma kraft, av en prisad och egensinnig röst som gjort stora avtryck med sina två tidigare romaner Handlingen och Reglerna.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Urskilja oss