Ut ur min kropp- Sara Meidell

Betyg 3.7
5h 20min
169 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”När det blir kväll, nästan natt, ordnar jag med balansräkningen. Vad behövs som minst för att hålla hjärnan stilla, slippa falla så olustigt ner i blodsockerfall eller sömnparalys under natten? Så tyst jag kan öppnar jag kylskåpet och tittar på allt jag inte kan äta, det ger en särskild frid.”

Sara Meidell skriver en smärtsamt uppriktig bok om ett liv med ätstörningar. Om att ha gått in och ut ur sjukdomen så länge hon kan minnas. Men det är också en bok om att vara kvinna och kampen för att vara mer än en kropp. Att genom att betvinga växandet, uppnå den totala kontrollen - och friheten. Endast då ges möjligheten att också vara ett huvud, ett rent intellekt.

Samtidigt skildras svältens ljuva rus, där klarhet uppnås och inget kommer åt en, inte ens den största smärta. Om att vara en mamma som inte äter lunch. Men också om det speciella systerskap som uppstår mellan självsvälterskorna, om kvinnorna som gått före i historien, hur hon får kraft och finner likheter med deras liv.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
5h 20min
Sidor e-bok:
169
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-10-14
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113126562
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113125886

Vad andra tycker

Recensioner av Ut ur min kropp - Ljudbok, E-bok

Tråkig och skorrig uppläsarröst.

Johanna

Ännu en självutlämnande anorexihistoria. Intressant hur denna sjukdom liksom skapar en upphöjdhet. Vi som kommit någonstans, vi som rört oss från småstaden, vi som lyckats. Vi som med våra magra kroppar förstår något, som vet något, som ruvar på Sanningen som Lacan beskriver det.

Lena

Utlämnande. Kan uppfattas som att svält är positivt. Samtidigt beskrivs svältens kroppsliga nedbrytande mycket tydligt.

Ulla

Oerhört välskriven berättelse. Så vackert språk, så nära kommer allt detta för mig så svåra att förstå.

Monica

Sara berättar i en klass för sig.

Lisalove