Utan press

Om medkänsla, prestation och stress

Betyg 4.4
8h 47min
273 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Har du höga krav på dig själv? Är du ständigt upptagen av tankar på vad du vill eller borde göra? Har du ofta flera olika projekt igång och jobbar i ett snabbt tempo både på jobbet och hemma? Har du svårt att slappna av och ta det lugnt? Eller är du rädd för att göra fel och känner dig ofta otillräcklig?

Att prestera kan vara härligt och givande. Men när det tar över livet och allt börjar handla om att nå mål och få saker gjorda drabbas vi av stress och oro och det blir svårt att njuta av livet. Dagens krav på att prestera och jämförelser med andra gör att vi lätt dras med i en prestationshets.

I den här boken förmedlar författaren ett annat sätt att förhålla sig till prestationer och livet i stort hur medkänsla (compassion) kan hjälpa dig att leva mer anpassat efter hur din hjärna och din kropp fungerar. Du får hjälp att upptäcka dina egna prestationsmönster och möjlighet att pröva olika övningar i medkänsla, även guidade ljudövningar. Du får utforska hur du kan leva med större balans mellan prestation och vila och hur du kan få mer energi att ägna dig åt det som är viktigt för dig. Poängen är inte att helt sluta prestera, utan att drivas av lust och intresse istället för press och stress.

Boken bygger på compassionfokuserad terapi (CFT) en terapiform som fått stort genomslag i Sverige de senaste åren.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

8h 47min

Sidor e-bok:

273

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-03-12

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127824317

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127823259

Vad andra tycker

Recensioner av Utan press

Värt att lyssna på 2 och mer gånger för att kunna jobba med det på riktigt! Mycket igenkännande! Tack!

Kira

Bra delar men lite utdragen

Tobias

Mycket välskriven med innehåll som många kan ha användning för i livet.

Åsa

Bra bok som får än att tänka till.

Daniella