Utpost- Ann Aguirre

Betyg 4.6
10h 59min
335 Sidor
Razorland
bookCoverFor

Beskrivning

Andra boken i Razorland-trilogin

»Gillar man böcker som Hungerspelen, Divergent osv., så är det här ett måste!« Betyg 9 av 10, Annas bokhörna

»En bladvändare!« School Library Journal

Ingenting är sig likt för Spadertvå. När hon levde under jord betraktades hon som vuxen. Numera, i staden Räddning på Ovansidan, uppfattas hon som en ung problemtjej, och hon måste gå i skolan. Men Spadertvå passar inte in bland de andra tjejerna: Det enda hon kan är att slåss.

Dessutom har hennes stridspartner Tålig tagit avstånd från henne. Hennes känslor för honom har inte förändrats, men han verkar inte ens vilja komma i närheten av henne längre. Förvirrad och ensam letar hon efter ett sätt att komma bort från staden.

Hon anmäler sig som frivillig till de sommarpatruller som skyddar odlarna medan de arbetar på fälten utanför stadsmuren. Det brukar vara ett rent rutinuppdrag, men situationen har förändrats på Ovansidan. Missfostren håller på att bli smartare. De spanar. Väntar. Planerar. De tycks ha bestämt sig för att krossa Räddning. Det krävs en orädd jägarinna som Spadertvå för att stoppa dem.

ANN AGUIRRE är en amerikansk ungdomsboksförfattare vars Razorland-trilogi har blivit en internationell storsäljare. Utpost är den andra boken i trilogin. Ann Aguirre är bosatt i Mexiko.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Serie:
Del:

2

Tid ljudbok:
10h 59min
Sidor e-bok:
335
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-03-21
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180235679
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789176452615