Vända hem

- Yaa Gyasi

Betyg 4.2
12h 50min
370 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Yaa Gyasi skildrar med sin imponerande debutroman slavhandelns konsekvenser under flera generationer, från 1700-talet ända fram till idag. Frågan som ställs är om människans jakt på identitet och hemfärd också kan bli hennes väg till försoning.

Vända hem inleds med två unga systrar ovetande om varandras existens. Effia har av sin framgångsrika stam gifts bort med den engelske guvernören. Esi sitter fängslad i väntan på att säljas som slav, trots en privilegierad uppväxt. Nu befinner de sig både nära och långt ifrån varandra: en bland härskarna och en i de grymma fängelsehålorna.

Författare:

Översättare:

Inger Johansson

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 50min

Sidor e-bok:

370

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-05-26

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113108612

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113079646

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Vända hem - E-bok, Ljudbok

En skrämmande men oändligt viktig berättelse som skickligt väver samman århundraden av mänsklig erfarenhet av att vara född med en viss hudfärg.

Ann

Viktig läsning för alla!

Linn

Mycket bra, intressant och lärorik. Och hemsk. Belyser rasism genom århundradena. Inläsning dock förvirrande. Olika personer läser utan paus och förklaringar

Catrin

Viktigt att göra paus mellan varje kapitel. Nu blev det svårt att hänga med i att det var en ny person det handlade om. Lite rabblande tonläge.

Britt