Vändpunkten- Leena Lehtolainen

Betyg 3.8
10h 56min
317 Sidor
Maria Kallio
bookCoverFor

Beskrivning

Kriminalkommissarie Maria Kallio har precis återvänt från barnledigheten när företagaren Juha Merivaara hittas död på sin skärgårdsö. Bara ett år tidigare dog Marias stora ungdomskärlek på samma plats. Bägge dödsfallen betraktas som olyckshändelser men Maria börjar snart ana att verkligheten är en annan. I takt med att utredningen framskrider visar det sig att hon har fog för sina misstankar, så gott som alla i Merivaaras släkt tycks haft skäl att önska honom ur vägen.

Samtidigt ökar problemen inom Marias eget polisdistrikt. Miljöaktivisterna i Esbo tar till allt våldsammare metoder och deras aktioner närmar sig renodlad terrorism. Och mitt i allt inser Maria plötsligt att hon är förälskad – något som inte är helt passande för en gift nybliven mor indragen i en utredning vars frågetecken blir allt fler – och där en av de misstänkta råkar vara föremålet för hennes känslor.

”Vändpunkten” är den tredje, fristående delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. Den har en skickligt konstruerad intrig, kombinerad med ett färgstarkt persongalleri. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1998)
Original edition published by Tammi
Swedish translation copyright © Marjut Hökfelt (2004)
Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Marjut Hökfelt
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
10h 56min
Sidor e-bok:
317
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-01-27
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789178294855
Förlag e-bok:
Word Audio Publishing
ISBN e-bok:
9789178294862

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Word Audio Publishing (E-bok)