Vänligheten- John Ajvide Lindqvist

Betyg 4.2
20h 37min
711 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En klargul, låst container.
En morgon står den i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit eller vad den innehåller. När låset slutligen sågas upp är det något som rinner ut. Något mörkt som kommer att förändra Norrtälje och få den vardagliga vänligheten att vittra sönder.

Under denna tid får vi även följa Max, Siw, Anna, Johan, Marko och Maria. Alla i trettioårsåldern och med sina egna problem i livet. Men när Norrtälje förändras förs de samman på ett för alla oväntat sätt.

Vänligheten är en stor berättelse om vänskap och kärlek i ett Sverige i förändring. Den rör sig över 30 år och med denna roman visar John Ajvide Lindqvist att han inte bara är Sveriges största skräckmästare utan också en av våra största samtidsskildrare.

"Så bra att det är svårt att sammanfatta på så här få rader. (...) Trots sina mastiga 720 sidor är den lekande lätt (men tung) att ta sig igenom. Den är vänlig, fruktansvärd, rolig, sorglig, äcklig, märklig, spännande och ganska fantastisk. En så kallad läsupplevelse. Helhetsbetyg: 5 (av 5)."
BTJ, Nils Ahnland

"Låt mig säga det med en gång: sällan har jag läst en så väl strukturerad berättelse. Den är på över 700 sidor, och håller mig oavbrutet i sitt grepp. Hur kan en berättelse trollbinda så? (...) För drygt ett decennium sedan tilldelades John Ajvide Lindqvist Selma Lagerlöf-priset, och jag tror mig förstå varför här genljuder som det gör. Detta är magnifikt. Här finns en dramatik som inte står Selma Lagerlöf efter. Det är bara att gratulera läsare till något av det bästa Ajvide skrivit."
Värnamo Nyheter, Margaretha Levin Blekastad
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
20h 37min
Sidor e-bok:
711
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-01-11
Förlag ljudbok:
Ordfront
ISBN ljudbok:
9789179456771
Förlag e-bok:
Ordfront
ISBN e-bok:
9789179450175

© Ordfront (Ljudbok)

© Ordfront (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Vänligheten - Ljudbok, E-bok

Boken fastnade jag för från första kapitlet. Men uppläsningen hade jag hellre sett att någon annan gjort. Det att läsaren/författaren alltid går upp i slutet på nästan alla meningar, fick mig nästan att ge upp boken. Men jag är glad att jag fortsatte lyssna. Upplösningen var lite i det lamaste laget, men det knöt ihop på ett fint sätt.

Anders

👍

Linda

”Skräck”bok som mestadels handlar om PokémonGo som inte ens uttalas rätt och hur överviktiga kvinnorna i boken är. Plötsligt så dyker Jesus upp.. De läbbiga delarna i boken gillade jag trots att de var få. Inte min favvis och lär inte lyssna igen

Lo

En så otroligt bra bok har jag inte läst eller lyssnat på på länge. Oerhört väl skriven och uppläst och jag sörjer att den tog slut.

Ulrika

En av de bästa böcker jag lyssnat på! Är så glad att jag blev tipsad om denna bok. Hoppas det kommer en fortsättning då jag vill veta mera om personerna i boken. Uppläsningen är mycket bra av författaren själv. Jag kan verkligen rekommendera denna bok!

Sofia

Speciell, men riktigt bra!!

Jenny

Fick bokstavligen sitta på fingrarna första dryga halvtimmen på grund av uppläsningen, men därefter kom man in i rytmen och nu saknar jag redan den och kan inte tänka mig något annat sätt den skulle lästs på! Grymt bra personporträtt +++++

Oskar

Bästa boken jag har läst (lyssnat till) på länge länge!!! Den tog tyvärr slut för fort!

Filippa

En mycket spännande berättelse i dåtid och nutid. Boken har allt. Mycket bra uppläst ☀️☀️☀️☀️☀️

Annette

Väldigt bra bok, känns tomt att den nu är slut . Fantastiska personporträtt och målande miljöbeskrivningar. Suverän uppläsning.

Karin

En riktigt bra bok! Och ännu bättre blir den när john själv läser upp den. 10/10!

Mikaela

Fantastisk bok!

Anna

Fantastisk, en av hans absolut bästa…

A

Annorlunda tema som håller måttet.

Johanna

Fantastiskt bra bok. Väldigt annorlunda o tänkvärd. Kändes aldrig att den var lång.

Anette