Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

Betyg 4.1
9h 58min
279 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Den är oerhört rolig även när vi befinner oss i totalt mörker. – Svenska Dagbladet

"Hej, jag heter Matthew, fast du kanske känner mig under ett annat namn. Mina vänner kallar mig Matty. Och jag borde vara död."

Så börjar den fascinerande berättelsen om den hyllade skådespelaren Matthew Perry som tar oss med på en resa från barndomens ambitioner till berömmelse, missbruk och tillfrisknande efter att ha svävat mellan liv och död.

Innan alla sjukhusbesök och perioder på rehab var Matthew en femåring som reste ensam från Montreal till Los Angeles mellan sina separerade föräldrar. Den fjortonårige Matthew var en nationellt rankad tennisstjärna i Kanada, och den tjugofyraårige Matthew fick en eftertraktad roll som en av huvudrollsinnehavarna i det omtalade pilotavsnittet av Vänner.

Den är oerhört rolig även när vi befinner oss i totalt mörker. Svenska Dagbladet

I den här boken berättar han på det hjärtliga och roliga sättet som bara han kan om den splittrade familjen där han växte upp, hans längtan efter bekräftelse som slutligen gjorde honom berömd och tomrummet som inte kunde fyllas ens när hans största drömmar gick i uppfyllelse. Men han beskriver också lugnet som han har hittat i nykterheten och hur han känner inför att Vänner idag finns över hela världen.

Med sin karakteristiska humor beskriver han uppriktigt och insiktsfullt den livslånga kampen mot missbruket och hur han hamnade där trots att han till synes hade allt.

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda är en personlig, avslöjande och oförglömlig memoar, men även en utsträckt hand till alla som strävar efter nykterhet.

Matthew Perry dog den 28 oktober 2023. Han blev 54 år.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Sandra Gustafsson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

9h 58min

Sidor e-bok:

279

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-11-13

Förlag ljudbok:

Textat Bokförlag

ISBN ljudbok:

9789198712520

Förlag e-bok:

Textat Bokförlag

ISBN e-bok:

9789198712513

Vad andra tycker

Recensioner av Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda -
Ljudbok, E-bok

Vilken bok! Har inga ord…..fin, tänkvärd och kommer nu att titta på min favoritserie Vänner med andra ögon. Fylls av värme för honom.

Anne-Len

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda är en personlig, avslöjande och oförglömlig memoar, men även en utsträckt hand till alla som strävar efter nykterhet. Grymt bra biografi! 👌🏼 Vila I Frid 🪦

Christian

Känslosamt att lyssna på. Otroligt ledsamt att han inte fick njuta av livet en längre tid när han kom på fötter igen. Tror han hade kunnat göra stor skillnad i debatten om missbruk bara han fått leva. RIP.

Cecilia

Lyssna!

Helena