Vapenlös

- Cecilia Ekhem

Betyg 4.3
8h 27min
bookCoverFor

Summering av boken

När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.

En roman om att finna sitt sammanhang och om att väcka glöden i den själ som göms i en begränsad kropp.

"Ekhem lyckas med konststycket att berätta en spännande historia mestadels inifrån ett sovrum. Det är insiktsfullt gestaltat om livet med ME, kärlek, vänskap och social utsatthet."
/ Monica Wiksten Gideonsson, BTJ häftet nr 20, 2020

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

8h 27min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-07-06

Förlag ljudbok:

Whip Media

ISBN ljudbok:

9789189707108

Vad andra tycker

Recensioner av Vapenlös - Ljudbok

En bok som berör

Karin

Tack för en bra bok! Fängslande från första meningen.

Camilla

Oerhört spännande story, en toppenbra deckare helt enkelt. En berättelse om en detektiv, som inte personligen kan ta sig ur sitt hem. Smart skrivet! Jag kunde ofta inte sluta lyssna på ljudboken även om jag blev trött som bokens författare eftersom jag också har ME. Beskrivningen av huvudpersonens (detektivens) liv och mående i boken och om hennes känslor och tankar, förhållningssätt till människor omkring henne och sig själv beskriver många ME-sjukas vardag men det stör överhuvudtaget inte själva storyn, utan väver in allt i en helhet, som förstärker storyn, som växer i dramatik, och håller spänningen ända in i slutet. Mycket spännande! Tack!

Päivi

En bok som sätter spår och skapar nya insikter. Välskriven, gripande och spännande. Jag uppskattar hur människor hjälper varandra trots stora svårigheter. Det finns hela tiden en spänning om hur det ska gå som gör det svårt att sluta lyssna. Är tacksam och sorgsen över skildringen av sjukdomen ME som ändå gör det lättare att förstå mer om hur det kan vara att leva med ME.

Viktoria