Vargattacken- Lars Berge

Betyg 4.3
8h 5min
216 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den 17 juni 2012 klockan 11.18 på förmiddagen hittas en ung kvinna död inne i ett av varghägnen på Kolmårdens djurpark. Den 30-åriga vargguiden hade tidigare samma morgon gått in ensam när vargarna plötsligt attackerade henne.

Vad som egentligen inträffade i varghägnet på Kolmården i juni 2012 är en gåta. Likaså hur den utrotade svenska vargen plötsligt kunde återvända till de svenska skogarna i mitten av 1980-talet.

Vargattacken är inte en naturvetenskaplig bok. Det är inte en bok om den skandinaviska vargen. Det är en bok om människor, människors besatthet, ärelystnad och girighet. Men också en bok om enskilda individer som vill göra gott. Som vill rädda världen. Det är en bok som handlar om hur naturen blivit en upplevelseindustri. En industri som skulle rädda en svensk bruksort. Det är en bok om hur det gick till när det vilda blev ett föremål för våra projektioner och våra idéer om gott och ont. Om våra idéer om hur ett samhälle bör organiseras. Det är en bok om människans önskan att kontrollera naturen. En djurpark och det som händer där säger betydligt mer om oss människor än om djuren som hålls fångna i dess hägn. De är, när allt kommer omkring, inget mer än djur. Djur som följer sina instinkter.

Men mest av allt är det en bok om vad som egentligen hände i varghägnet den där söndagen för sex år sedan. Och hur det kunde ske.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 5min
Sidor e-bok:
216
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-05-29
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178270255
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100169893

Vad andra tycker

Recensioner av Vargattacken - Ljudbok, E-bok

Otroligt intressant. Sträcklyssnade.

Victor

Sträcklyssnade denna bok. Blev förbluffad av hur lite jag visste om naturen som en upplevelseindustri där pengar och politik tar all plats och djuren tillåts inget värde alls. Rekommenderas stark!!!

Maria

Går verkligen på djupet.

Emma