Vargsläkte

Vargsläkte

Beskrivning av boken

"Det var där hon såg det först. Den där kutigheten som nyss hade verkat så ålderdomlig krusades på ytan. Som om köttet under huden stormade. Som om hon hade drabbats av en sällsamt ond gåshud spred sig krusningarna över Ylvas kropp, och köttvågornas kammar under huden blev allt högre. Hon började darra, och ... växa?"

Ända sedan Vera var liten har hon vetat att någonting med hennes familj är annorlunda. I ett nedgånget strandhotell fyllt med hemligheter bor en mystisk kvinna vid namn Ylva, som också råkar vara Veras mormor, är en person som ingen riktigt verkar veta vem hon är. Eller vad hon är. Vera har länge funderat över vart hon hör hemma och inser snart att svaren på hennes funderingar ligger i det band hon delar med sin mormor. Och kanske finns även där den gemenskap hon har sökt efter hela sitt liv.

Caroline Grimwalker (fd. L. Jensen) (f. 1978) är författare och har tidigare studerat psykologi och juridik. 2008 debuterade hon med Champagneflickan, en självbiografi om hennes tid som strippa i Köpenhamn. Sedan dess har hon gett ut ytterligare nio böcker och kallas Sveriges skräckdrottning. Nu arbetar hon främst som spökskrivare och medförfattare samt undervisar i flera kurser i kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. Vargsläkte är hennes fösta skräckroman.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Vargsläkte

För få betyg just nu