Världen av i går

- Stefan Zweig

Betyg 4.4
17h 49min
451 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Världen av i går är Stefan Zweigs minnen från hans uppväxt i Wien i en kulturell och kosmopolitisk miljö i den trygga, gyllene tiden tills den optimistiska tron på förnuftet och framtiden plötsligt omkullkastas under första världskrigets utbrott. Under mellankrigstiden utvecklas Zweigs författarskap och han blir en av de mest lästa författarna. Han arbetar för ett pacifistiskt kosmopolitiskt Europa och berättar om sin vänskap med stora europeiska personligheter som Freud, Rilke, Joyce, Wagner och många fler. Efter att Hitler tagit över makten tvingas han till landsflykt och hamnar slutligen i Brasilien, där han skriver Världen av i går. Verket gavs ut postumt 1942, samma år som Zweig begick självmord tillsammans med sin unga fru på grund av deras förtvivlan över den politiska situationen i Europa. I dag räknas den inte bara som Zweigs huvudverk, utan även som ett av huvudverken inom europeisk litteratur.

“... man charmas av de varierande och förtrollande historierna ... Stefan Zweigs bok är utan tvivel det viktigaste verket när det gäller att belysa denna epok, för att det är skrivet av en mästare, som vet precis vad han vill och noga beräknar sina verkningsmedel.” – Dr.phil. Jens Kruuse.

“En europeiskt andlig berättelse i ett personligen upplevt format. Stefan Zweigs minnen är den mest europeiska bok, som har skrivits på många år.” – Prof. Hakon Stangerup.

“Som ett mänskligt dokument, som en konstnärligt formad historieberättelse, som ett vemodigt försvarstal för europeisk kultur har dessa minnen om världen av i går fortfarande ett levande intresse.” – Torben Brostrøm.

“Det är inte mig bekant någon annan memoar, där detta århundradets stjärnor av högsta rang skapar en så rik och strålande konstellation.” – Jacob Paludan
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Hugo Hultenberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
17h 49min
Sidor e-bok:
451
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-01-25
Förlag ljudbok:
Viatone
ISBN ljudbok:
9788771833065
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788711957721

© Viatone (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)