Värma händer

Betyg 4.3
13h 32min
478 Sidor
Böckerna om Betty
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Stockholm, 1942. Det tidigare hembiträdet Betty är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander. Det är beredskapstider och ransonering men Betty har det mesta som hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett stimulerande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

I denna andra del i serien Böckerna om Betty följer vi huvudpersonen från 1942 till 1944. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer. Berättelsen kretsar kring de vedermödor som mötte 1940-talets kvinnor. I Bettys fall försöker hon kombinera modersrollen med yrkesarbete. Något som visar sig vara allt annat än enkelt.

I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin.

Författare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

13h 32min

Sidor e-bok:

478

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-08-10

Förlag ljudbok:

Historiska Media

ISBN ljudbok:

9789177899709

Förlag e-bok:

Historiska Media

ISBN e-bok:

9789177899693

© Historiska Media (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Värma händer -
Ljudbok, E-bok

Första boken var bättre än denna. Den blev segare och segare, och sista biten ville jag bara att det skulle ta slut. Lite för mycket fokus på män i boken som helhet, och det känns som att Betty har overkligt mycket tur i livet. 🥲

Aida

Älskar berättelserna om Betty med bästa uppläsaren!

Ann

Underbar fortsättning på en underbar bok. Otroligt bra uppläst.

elvira

Catharina Ewelöf läser så inlevande och målande. Hennes varma, lugna röst gör att man som lyssnare känner sig omhändertagen. Det är lätt att hänga med på nästa kapitel. 🥰

Birgitta