Vårt liv är inte vårt

- Orest Lastow

Betyg 3.8
17h 2min
437 Sidor
PetaHertz-trilogin
bookCoverFor

Summering av boken

Allting tycks hänga ihop via ett fenomen som alltid fascinerat människor: möjligheten att kunna manipulera tid och rum. För Lundastudenten Ulla börjar det när hon hittar sin döda morfars anteckningar. Hur kunde en anonym taxiförare från Iran ha bedrivit en sådan avancerad fysikforskning? Varför ville någon mörda honom?
Ulla upprepar sin morfars experiment och inser att det skulle vara förödande om tekniken hamnade i fel händer. Samtidigt förbereds ett enormt fysikexperiment med en konstgjord petahertz-signal. Experimentet hotar rubba rum-tiden och orsaka en global katastrof – om ingen lyckas stoppa det.
Vårt liv är inte vårt är lika mycket deckare som science fiction, lika mycket filosofi som fysik. Det är den första boken i trilogin Petahertz av författaren och forskningschefen Orest Lastow. I en resa genom årtionden och omvälvande världshändelser får läsaren möta många människoöden, ta del av en enorm konspiration och lära känna en teknik som skapar stora möjligheter, men även extrema faror för vår planet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

17h 2min

Sidor e-bok:

437

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-03-21

Förlag ljudbok:

Hoi Audio

ISBN ljudbok:

9789175576138

Förlag e-bok:

Hoi Förlag

ISBN e-bok:

9789189199446

Vad andra tycker

Recensioner av Vårt liv är inte vårt - E-bok, Ljudbok

Hann bara lyssna 5 min på boken innan jag inte fixade med uppläsarens smaskande. Får nog läsa den nån gång i stället eller hitta en version på annat språk.

Hannes

Fullständigt omöjligt att lyssna på boken med den uppläsaren. Förstörde hela boken.

Mikael

Fantastisk sci-fi. Spännande bladvändare. Kunde varit en bättre uppläsare.

Yvonne

Fullständigt hopplös uppläsare. Smackar och gåsar och gör pauser på helt tokiga ställen. Taffligt berättad historia. Lyssnade på en tredjedel och stängde sedan av.

Carl-Henrik