Vasadöttrarna

- Karin Tegenborg Falkdalen

Betyg 4
10h 37min
bookCoverFor

Summering av boken

Katarina, Cecilia, Anna, Sofia och Elisabet. Så hette Gustav Vasas fem döttrar. Idéhistorikern Karin Tegenborg Falkdalen skildrar här livet som prinsessa under 1500-talet, en svunnen tid då det nyblivna kungariket Sverige kämpade för ett erkännande i Europa. Mästerligt berättar hon om hur Gustav Vasas döttrar växte upp i all tänkbar lyx men hur deras värld samtidigt var genomsyrad av både svår nöd och en bitter, våldsam maktkamp som satte syskonkärleken på prov.

Monarkin och Vasadynastins framtid låg i den egna familjens överlevnad. Gustav Vasa hade fyra söner som säkrade tronföljden, men också fem döttrar som genom goda giftermål skulle hjälpa till i dynastins alliansbyggande. Prinsessorna uppmanades att ta varje tillfälle i akt att arbeta för rikets bästa. Läsaren får en god inblick i en prinsessas liv under 1500-talet, ett liv fyllt av politik, maktkamper, intriger, godsdrift, äktenskapsproblem och ekonomiska svårigheter.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 37min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-02-18

Förlag ljudbok:

Historiska Media

ISBN ljudbok:

9789177894483

© Historiska Media (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Vasadöttrarna - Ljudbok

Väldigt intressant att följa döttrarna. Ger en mycket djupare och större bild av tiden och hur dom påverkade och ingick i samtiden.

Anders