Vattnets sötma

- Nathan Harris

Betyg 3.8
12h 14min
478 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

En historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid

Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

VATTNETS SÖTMA har vunnit Earnest J. Gaines Medal for Excellence in Fiction och är just nu nominerad i två kategorier till Goodreads Choice Award. Den har även varit nominerad till 2021 års Booker Prize, Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, Center for Fiction's First Novel Prize. Dessutom har den varit New York Times-bästsäljare, Oprah's Book Club Pick och med på Barack Obamas lista över rekommenderad sommarläsning.

Författare:

Översättare:

Cecilia Berglund Barklem

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 14min

Sidor e-bok:

478

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-06-23

Förlag ljudbok:

Bookmark Förlag

ISBN ljudbok:

9789189393691

Förlag e-bok:

Bookmark Förlag

ISBN e-bok:

9789189393684

Vad andra tycker

Recensioner av Vattnets sötma - E-bok, Ljudbok

Fin historia men dessvärre alldeles för sentimentalt språk. Trots detta infinner sig ingen riktig känsla för någon av karaktärerna. Stolpiga meningar (beror kanske översättningen?) Salzberger läser boken för mekaniskt och ofta utan känsla för var han ska lägga sin emfas.

Ulrica

Seg i början men sen bra!

Ylva

Skildringen av personer är fascinerande och beskrivningen av en viktig period i amerikansk historia.

Mona

Vackert språk!!! Mer o mer fängslande. Gammaldags… positivt ..

Maud