Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten?- Suzanne Osten

Betyg 3.2
14h 19min
bookCoverFor

Beskrivning

"Min historia ändras hela tiden. Det beror på varifrån jag ser mig. Från mitt nu, mina minnen av minnen eller är det själva tiden som förändrar vem jag är och blir? En bokförläggare vill ha mitt livs historia, ja han frågar mig om och om igen vad är din historia?"

Så inleds Suzanne Ostens memoarer. Hennes raka, ärliga, arga, snälla, fria berättelse om sitt liv. Det är berättelsen om en av vårt lands största regissörer, som på flera plan har omformulerat och omskapat vår teater, och vars unika sätt att tala till barn inte bara blev ny teater, det blev ny vetenskap som inspirerat regissörer och teaterensembler runt om i världen. Men också om hur hennes värv även banat väg för kvinnors och barns frigörelse och rättigheter.

Det är en bok där alla jag ska med barnet, lillasystern, den unga, den medelålders, den äldre Suzanne förstås men också skribenten, dramatikern, filmaren, författaren, forskaren, vetenskaparen och teaterchefen. Och mamman, modern, kvinnan, älskarinnan och hustrun. För att inte glömma några alter egon som modelejonet, trumälskaren, agitatorn och förebilden.

SUZANNE OSTEN är känd som en av de världsledande pionjärerna inom teater för barn och unga, även med stor uppmärksamhet internationellt. 1975 grundade hon en speciell avdelning inom Stockholms Stadsteater för detta ändamål, Unga Klara, där hon verkade som regissör och konstnärlig ledare fram till 2014.

"Man gör bara sin självbiografi en gång och det kändes därför viktigt att bjuda på något extra särskilt i ljudboken så flera gästskådespelare, specialskriven musik med mera kommer att dyka upp. Välkomna!!" Suzanne Osten, Stockholm, 2022.Uppläsare: Suzanne Osten

Gästskådespelare: Ann Petrén, Simon Norrthon, Pia Dafne Baeckström

Kompositör, regi och producent: Kalle Bäccman, Viva el Mundo ihop med Suzanne Osten

Musikaliska gäster och tack till: Ane Brun, Malin Dahlström, Per Tjernberg & Archimedes badkar, Love Antell, SR Drama, Jan Friberg, MNW, Universal Music
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
14h 19min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-02-17
Förlag ljudbok:
Ordfront
ISBN ljudbok:
9789179457235

© Ordfront (Ljudbok)