Vera

- Anne Swärd

Betyg 3.9
11h 46min
322 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den kortaste kärleken kan ibland få de längsta konsekvenserna. Under falskt namn kommer den unga Sandrine från krigets mörker till ett soldränkt försommarsverige. Året är 1945. Hennes enda bagage är ett barn hon tänkt göra sig av med, och en hemlighet som hon är beredd att göra vad som helst för att behålla. Sju månader senare står hon brud på en ö längst ute i skärgården. Kvinnoläkaren Ivan Ceder har sökt dispens för sin ännu inte giftasmyndiga brud, den hälften så gamla Sandrine. Bakgrund: okänd. Sjutton år, med döden bakom sig och livet framför sig? Genom att säga ja till Ivan gifter Sandrine in sig i en främmande värld: den stora överklassläkten Ceder. Under bröllopsnatten drar en farlig snöstorm in över arkipelagen och hela festföljet fryser fast ute på ön. Det är som om denna natt förebådar hur resten av äktenskapet ska bli – en iskall mesallians byggd på hemligheter, lögner och rädsla.

Vera är Anne Swärds fjärde roman, om flykt och överlevnad, om mödrar och döttrar; om skuld och kärlek som följer med i generationer.

Det finns en naturens gåta ingen kan förklara. Hur kan sjögräset vaja så viktlöst under vattenmassornas enorma tryck? Ibland när jag inte kan somna ser jag det framför mig. Bilden av tyngdlös sargassotång som oändligt mjukt vajar på havets botten. Och jag tänker att jag måste bli som det … Tyngdlös trots trycket. Sväva, hur omöjligt det än känns.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

11h 46min

Sidor e-bok:

322

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-09-01

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176517468

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100172343

Vad andra tycker

Recensioner av Vera - Ljudbok, E-bok

Bra men abrupt slut.

Anna

Wow vilken bok! Blev helt uppslukad redan från början. Väldigt välskriven, bra språk. Alla slags känslor fick komma fram genom att lyssna sig igenom berättelsen

Jennifer

Bra spännande lärorik en riktig bladvändare💕

Ann-Marie