Veteranen

Veteranen

Beskrivning av boken

Efter en tids arbete på en svensk tidningsredaktion i New York ger sig Peter Bygård av söderut. Målet är New Orleans, Mississippi - jazzens födelsestad – där musikerna flockas runt vartenda gathörn. Det är i alla fall vad Peter förväntar sig. Verkligheten visar sig dock vara en helt annan. Musikerna har följt pengarna till New York och ingen av de legender han hoppats få se finns kvar. Vad har staden nu att erbjuda?

I sin jakt på jazzen stöter Peter på flera udda figurer som gör vistelsen i New Orleans riktigt spännande. Han möter den framfusige San Francisco-sonen Fred, som lejt en farbror till att låtsas vara en gammal jazzveteran, och John, som är övertygad om att det gömmer sig en skatt någonstans i närheten. Det blir en resa han aldrig i sin vildaste fantasi kunnat drömma om - och en upplevelse han sent ska glömma.

Rune Olausson, född 1933, är en svensk författare och översättare från Göteborg. Han har arbetat på både Svenska Telegrambyrån och Sveriges Radio. Förutom de böcker han gett ut under eget namn har han även skrivit flickböcker under pseudonymen Monica Alm.

Författare.Rune Olausson

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Veteranen