Vi bookar och krokar och rothar- Hjalmar Bergman

bookCoverFor

Beskrivning

I tidernas begynnelse härskade över staden en borgmästare vid namn Paulus Stenberg. Han var en frihetsälskande man och son av en frihetsälskande man. Som borgmästare bibehöll han sin frihetskärlek men förenade den med en fruktansvärd despotism. En söndag under högmässan händer något och borgmästare Paulus översköljs plötsligt av minnen av alla de han älskat som inte längre finns med honom, och där han sitter i sin bänk börjar han att sjunga ...

"Vi bookar och krokar och rothar" är en stadskrönika som utspelar sig under det sena 1800-talet till det tidiga 1900-talet i en mellansvensk stad. Boken innehåller ett stort och brokigt persongalleri och gavs ut för första gången 1912.

Hjalmar Bergman (1883-1931) var en svensk författare och ansågs vara en av de främsta svenska prosaisterna under det tidiga 1900-talet. Han debuterade 1905 med "Maria, Jesu moder", men fick inte sitt genombrott förrän 1910 med romanen "Hans nåds testamente". Hjalmar led av mental ohälsa under hela sitt liv och var under uppväxten svårt mobbad och mycket ensam, något som satte djupa spår. Han var plågad av sin sexuella läggning och hade vid sidan om sitt äktenskap med Stina Lindberg flera relationer med yngre män.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

271

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-01-19

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9789176391082