Vietnamkriget

- Marco Smedberg

bookCoverFor

Beskrivning

När USA gick in i Vietnamkriget 1965 kablades bilder av strider, förstörelse och mänskligt lidande för första gången ut till miljontals TV-tittare. Att människor fick se krigets verklighet med egna ögon väckte en våg av protester som kom att få stor betydelse för soldaterna på marken.

I Vietnam satte amerikanerna in nya vapen och banbrytande taktik. Med hjälp av helikoptrar kunde hela bataljoner blixtsnabbt landsättas mitt ute i djungeln. Men trots sitt massiva militära övertag misslyckades USA totalt i sin kamp mot Nordvietnam och den kommunistiska gerillan. Varför blev det så?

I Vietnamkriget berättar en Sveriges främsta experter på området, militärhistorikern Marco Smedberg, om det storpolitiska spelet, de militära operationerna och inte minst om de människor som var med. Historien breddas med en mängd ögonvittnesskildringar från båda sidor.

Krigens historia är en bokserie som tar upp angelägna händelser ur militärhistorien och presenterar dem i ett lättillgängligt format. Vietnamkriget är första delen i serien.

Författare:
Format:
E-bok
Del:

1

Sidor e-bok:
144
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-01-13
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177890874

© Historiska Media (E-bok)