Vindarnas ö- Elisabet Nemert

Betyg 4.2
15h 26min
bookCoverFor

Beskrivning

Den makthungrande Sargon, son till den babylonske härskaren Nebukos, blir på väg till Egypten tillfångatagen och förslavad ombord på ett piratskepp. Han flyr och spolas medvetslös i land på Kreta – sagornas och myternas ö. Det Sargons upplever där förändrar för all framtid hans syn på sig själv och sin omvärld. Vid det mytomspunna palatset i Knossos får han för första gången syn på Astarte, Kretas främsta tjurakrobat. För några svindlande ögonblick står tiden stilla …

Vindarnas ö publicerades första gången 2007 och är en mäktig kärlekshistoria som utspelar sig under den gåtfulla minoiska tiden. Det är en omvälvande berättelse om hur hungern efter makt urholkar själen ‑ men det är också en hyllning till kärlekens förlösande kraft. Detta är Elisabet Nemerts fjärde roman efter de enastående publikframgångarna Bortom stjärnan , Den vita liljan och Rovfåglarnas tid.

Elisabet Nemert är en högt älskad författare som skriver i Marianne Fredrikssons anda. Hon har en oövertraffad förmåga att förena en spännande intrig med ett djup och en livsvisdom som gör läsningen till något långt utöver det vanliga.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
15h 26min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-02-18
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Forum
ISBN ljudbok:
9789137503974

Vad andra tycker

Recensioner av Vindarnas ö - Ljudbok

Den bästa historien om vårt arv.

Annica

För många namn att hålla reda på.

För många namn att hålla reda på.

Susanne

Rekommenderas

Bra bok som rekommenderas

Lasse