Vindsjälar

- Mons Kallentoft

Betyg 3.8
7h 50min
242 Sidor
Malin Fors
bookCoverFor

Beskrivning

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.

Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet.

Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Uppgifterna är motsägelsefulla, händelseförloppen förvirrade. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?

Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Är fler gamla människors liv i fara? Malin söker trevande efter ett mönster.

Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

7

Tid ljudbok:

7h 50min

Sidor e-bok:

242

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-10-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173487238

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137141473

Vad andra tycker

Recensioner av Vindsjälar - Ljudbok, E-bok

Bra som alltid att läsa eller lyssna på Mons Kallentofts böcker om Malin Fors

Bea

Lyssnat igenom bokserien från del 1 till 7. Kommer fortsätta till 14. Böckerna är underhållande och spännande. Det enda minuset är att de är 2 olika uppläsare.

Mona

Mycket bra

Anne