Vittne och misstänkt

Vittne och misstänkt

Beskrivning av boken

Thrillermästaren Karin Slaughter är tillbaka med ännu en efterlängtad Will Trent-deckare, med hisnande snabba vändningar ända fram till det överraskande slutet.

När Faith inte lyckas få tag på sin mamma Evelyn, som sitter barnvakt åt hennes lilla dotter, åker hon hem till henne och finner ytterdörren öppen. Ovanför handtaget syns spår av blod. I tvättstugan ligger en död man. I sovrummet pågår ett gisslandrama. Till Faiths stora lättnad hittas dottern gömd i ett uthus på gården, m hennes mamma Evelyn, som är pensionerad polis, är spårlöst försvunnen.

Gisslansituationen får en dödlig utgång och ingen kan svara på var Evelyn finns. Utom sig av oro tar Faith hjälp av sin polispartner Will Trent och läkaren Sara Linton för att hitta henne. Men hela situationen kompliceras av att Faith inte bara är ett vittne, hon är dessutom misstänkt.

Inom poliskåren döljer sig hemligheter som vissa är beredda att skydda med sina liv. Och Faith måste ifrågasätta allt hon trott på och konfrontera människor hon respekterat och sett upp till för att hitta sin mamma – innan det är försent.

***

Karin Slaughter är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Spänningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Vittne och misstänkt