Vredens dag- Magnus Alkarp

16h 17min
484 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Torsdagen den 8 augusti 1973 blir Simon Krezensky överfallen på öppen gata i Stockholm. Gärningsmännen tvingar in honom i baksätet på en bil. De bakbinder honom, trär en huva över hans huvud och för honom till ett fritidshus, av ljudet och dofterna att döma beläget inte långt från Arlanda. Han utsätts inte för några våldsamheter, utan behandlas tvärtom ganska väl. När Simon börjar samtala med några av de som ligger bakom kidnappningen växer en sällsam vänskap fram.

Stämningen i huset är klaustrofobisk och kidnapparna verkar alltmer desperata, samtidigt som en insatsberedd polisstyrka mullrar i bakgrunden. Vem är den kidnappade mannen egentligen, och hur kommer det sig att han känner så stor samhörighet med en av de kvinnliga kidnapparna? Svaret finns i något som hände 1944 i Polen. Något som den kidnappade mannen har ägnat trettio år att glömma.

Vredens dag är en skrämmande och skarpsynt berättelse om människors utsatthet, mod och motstånd. Den handlar om ett krig som aldrig tog slut, och om en dag utan plats i almanackan. En vredens dag.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
16h 17min
Sidor e-bok:
484
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-09-27
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177898245
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789175451350

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)