Vredens druvor

- John Steinbeck

Betyg 4.4
21h 21min
649 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Vredens druvor är en modern vandringssägen från 1930-talet om Oklahomas skuldsatta bönder, som drivs bort från sin jord och som lockas av reklamen till Kalifornien, där de utnyttjas skamlöst och slutar som arbetslösa och hemlösa på landsvägen. Romanens storhet kommer från Steinbecks äkta indignation och inlevelse i de fattiga böndernas öden samt hans tro på människans värdighet och vilja till överlevnad genom gemensam hjälp till och med under de svåraste förhållandena.

Vredens druvor, som vid utgivningen omgående blev en bestseller, väckte en sådan våldsam debatt i USA, att utgivningen sågs som en nationell händelse. Den var en av de mest omtalade böckerna i amerikansk litteratur under 1900-talet och betraktas som Steinbecks huvudverk. Den vann Pulitzer-priset 1940 och var den huvudsakliga orsaken till att Steinbeck erhöll Nobelpriset 1962.

"För den som i stället vill få sig depressionen till livs i litterär form, är den amerikanske Nobelpristagaren John Steinbecks mästerverk Vredens druvor ett förstahandsval. Steinbecks mäktiga, starkt samhällskritiska roman beskriver familjen Joads öden i massarbetslöshetens USA." – Ragnar Roos, Dagens Nyheter

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Thorsten JonssonTorsten Jonsson

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

21h 21min

Sidor e-bok:

649

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-05-10

Förlag ljudbok:

Viatone

ISBN ljudbok:

9788771830934

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100176334

© Viatone (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Vredens druvor - Ljudbok, E-bok

Okej. Bara okej i betyg. Den var alldeles för lång, för mycket upprepningar, och personer som inte jag kunde tycka om.

Per

Boken är kanske fantastisk, men översättningen är fruktansvärd! (Robot?). Tappar räkningen över felciterade ordstäv och bokstavliga översättningar som helt saknar relevans eller betyder något helt annat på svenska. Tyvärr lider även uppläsningen av detta, med felbetoningar som extra krydda. Lyssna på originalspråk! Dessa timmar får jag aldrig åter..

Petter

Klassiker,ingen slump!! Riktigt bra

Ingvar

NA

Ann-Mari