Vredens land

Vredens land

Beskrivning av boken

Shasa Courtney är arvtagare till släkten Courtneys stora förmögenhet, men vad han önskar sig mer än allt annat är ett enat Sydafrika. Nationalistpartiets framgångar är på väg att driva landets befolkning in i ett fullskaligt inbördeskrig. Anledningen stavas Apartheid. Vem är egentligen för - och vem är emot?

Efter att länge ha engagerat sig i oppositionen övertalas en motvillig Shasa att gå med i det regerande nationalistiska partiet. Bakom bevekandet står hans egen halvbror, Manfred de la Rey. Men medan Shasa försöker bringa ordning i fiendens läger har hans fru Tara andra planer. Samtidigt sitter Manfred på dödliga hemligheter som kan komma att stå honom dyrt. När hela Sydafrikas framtid står på spel riskerar familjen Courtney att en gång för alla slitas i stycken. Är de beredda att betala det pris som fosterlandet kräver?

Vredens land är den sjätte delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Vredens land