Wendigons förbannelse (Andra boken i Monstrumologen-serien)
  
Dela boken    
Andra boken i Monstrumologen-serien
Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp. Hennes make John Chanler är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken, dit han begett sig på jakt efter en mytomspunnen, fruktad, livsfarlig varelse: Wendigon.
Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i marker- na för att leta efter doktorns försvunne vän.
Och även om de är så säkra på sin sak beträffande Wendigon-myten, ställs de snart inför frågan: Vad är det som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?
Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H. P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.
RICK YANCEY är den amerikanska författaren bakom de storsäljande Monstrumologen- och Den femte vågen-serierna. Rick Yanceys böcker har kommit ut på över 20 språk och har vunnit en rad priser runt om i världen. Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien. Filmen The 5th Wave gick upp på svenska biografer våren 2016.
Lovord över Monstrumologen:
»Kan mycket väl vara årets bästa skräckroman.« | Booklist
»Oj oj oj, vilken överraskning! Om ni vill ha en läskig bok rekommenderar jag starkt att ni skaffar denna!« | Boktycke
»En fulländad skräckroman. Det dryper av obehagliga detaljer och monstren är verkligen fasansfulla...« | Johannas Deckarhörna
»Som om Dickens En julsaga och Shelleys Frankenstein fått ett barn tillsammans. En oemotståndlig tribut till genren som charmar mig totalt.« | Bokhuset
»Boken har en krypande, mörk stämning och Rick Yancey är en fenomenal författare. Jag kommer definitivt att läsa de resterande delarna!« | I Heart Fantasy
»Handlingen är väldigt fascinerande och jag älskade hela monsterbiten. Rekommenderas varmt.« | Petras Bokblogg
»Gotisk skräck när den är som bäst. Fantastisk läsning!« | Voya
Visa mer