X

Betyg 4.4
16h 1min
451 Sidor
Vanessa Frank
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption.

En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent.

X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen . Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkår för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

5

Tid ljudbok:

16h 1min

Sidor e-bok:

451

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-10-27

Förlag ljudbok:

Bookmark Förlag

ISBN ljudbok:

9789189393882

Förlag e-bok:

Bookmark Förlag

ISBN e-bok:

9789189393899

Vad andra tycker

Recensioner av X -
E-bok, Ljudbok

Jävla bra

Love

Så bra! Kunde inte sluta lyssna. Precis som alla böcker av Pascal i denna serie.

Frida

Spännande och välskriven.

Carina

Spänning bra skriven Stefan som läser är toppen

Anne-Li