Yussuf Khans giftermål: äventyrsroman- Frank Heller

205 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Lundaakademikern Allan Kragh är på flykt undan skulder och krogkamrater. Han stiger på en hjulångare och beger sig ut på äventyr i Europa. I packningen har han tolv tusen kronor och två kappsäckar.

Mycket snabbt blir Allan av med kappsäckarna och snart är han indragen i en svindlande härva. På tåget till Köln möter han en världsberömd hotelltjuv och förvandlingskonstnär, en underbart vacker kvinna och en äldre man med rovfågelsnäsa och gulgrå mustasch.

När Allan anländer till London sammanfaller det med den indiske fursten Yussuf Kahns ankomst. Han är på jakt efter en europeisk hustru och med sig har han en gigantisk samling smycken och juveler.

Samlingen lockar givetvis allehanda skojare och inbrottstjuvar samtidigt som resenärerna på tåget blir allt mer gåtfulla i sina förehavanden.

Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han är mest känd som underhållningsförfattare, men har även skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgång fick Serner med noveller och romaner om äventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.
Författare:
Format:
E-bok
Sidor e-bok:
205
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-08-31
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788711955185

© Saga Egmont (E-bok)