Zack

- Mons Kallentoft, Markus Lutteman, Mons Kallentoft

Betyg 3.9
11h 58min
419 Sidor
Zackserien
bookCoverFor

Summering av boken

ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.

I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen , en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus bor i Örebro.

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

11h 58min

Sidor e-bok:

419

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176130452

Förlag e-bok:

Bookmark Förlag

ISBN e-bok:

9789175470993

© 2014 Storyside (Ljudbok)

© Bookmark Förlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Zack - E-bok, Ljudbok

Spännande men långdraget stundtals. Ger nästa del en chans

Fredrik

Lite seg

Fredrik

Äntligen! En bra och spännande bok! Bra uppläsare också 👍👍

Linnéa

Spännande, snabb, rapp, ej förutsägbar. Ser fram emot bästa bok. Mycket bra uppläsare!

Ida