Lars Kepler

Författare

Dela    

Lars Kepler är tillbaka!

Äntligen är den efterlängtade åttonde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna här. Lars Kepler, som vid årsskiftet utnämndes till decenniets största deckarförfattare i Sverige, har sålt över 15 miljoner exemplar i fler än sextio länder.

Ett nytt fall för Joona Linna

En ung kvinna försvinner när hon är på väg hem från skolan. Fem år senare hittas hon mördad på en lekplats mitt i Stockholm. Via övervakningskameror lyckas Joona Linna spåra ett ögonvittne. När det visar sig att vittnet är en psykiskt sjuk man som inte har några som helst minnen av det han såg tar Joona kontakt med hypnotisören Erik Maria Bark. Spegelmannen är den åttonde boken med Joona Linna.

Lyssna på Lars Keplers senaste bok, ”Spegelmannen”!

  

Om Lars Kepler

Lars Kepler är i själva verket inte en författare, utan två. Bakom namnet, som alltså är en pseudonym, står nämligen det äkta paret Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Kepler har sedan debuten Hypnotisören etablerat sig som en av Sveriges mest populära deckarförfattare och har även gjort stor succé internationellt. Parets böcker har sålts i över femton miljoner exemplar, i drygt sextio olika länder. Framför allt är det deras omåttligt populära serie om kriminalkommissarie Joona-Linna som har trollbundit såväl läsare som lyssnare världen över. Faktum är att Lars Kepler är den bäst säljande författaren i Sverige det senaste decenniet. Ingen annan författare har fler förstaplaceringar samt placeringar på tio-i-topp-listorna över bokbranschens gemensamma årsförsäljning än paret Ahndoril. Även om det tidigt stod klart att Lars Kepler är en pseudonym, var det länge okänt vilken – eller vilka - författare som stod bakom succén. Det spekulerades bland annat om Henning Mankell innan Aftonbladet i augusti 2009 slutligen kunde avslöja att det i själva verket är Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som tillsammans utgör Lars Kepler. Två år efter att Keplers senast bok Lazarus släpptes är det så äntligen dags för alla Lars Kepler-fans att återigen få stifta bekantskap med Joona-Linna i den nya boken Spegelmannen.