Mari Jungstedt

Författare

Mari Jungstedt är tillbaka!

Mari Jungstedt är en av våra mest älskade och lästa kriminalförfattare. Efter att ha sålt närmare 6 miljoner böcker, bara i Sverige, med Knutas-serien som utspelar sig på Gotland och två böcker i Gran Canaria-serien är hon nu aktuell med en helt ny serie – Málagasviten. Hon har en stor, entusiastisk och trogen läsekrets som varje år inleder semestern med hennes böcker.

Innan molnen kommer

En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda, ovanför Marbella på den spanska solkusten. Läraren Lisa Hagel, som blivit brutalt dumpad av sin man sedan trettio år, flyttar till Spanien från Sverige för att försöka börja om. Hon har köpt ett renoveringsobjekt i en liten sömnig by. På en flamencokurs träffar hon mordutredaren och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet, och plötsligt finner sig Lisa indragen i det mystiska mordet på åklagaren. Så inträffar ännu ett mord, och spåren leder ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia. Boken släpps 1 juni.

Lyssna på Mari Jungstedts senaste bok, ”Innan molnen kommer”!

  

Om Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är tidigare nyhetsjournalisten, på Sveriges Radio samt SVT, som 2003 sadlade om till deckarförfattare i och med sin debutroman Den du inte ser. Sedan dess har det blivit inte mindre än ytterligare fjorton romaner i den hyllade serien om kriminalkommissarie Anders Knutas vid Visbypolisen, och två deckare i Gran Canaria-serien. Mari Jungstedts böcker om Knutas har dessutom, i ett tysk-svenskt samarbete, spelats in som TV-serie under namnet ”Kommissarien och havet”. Jungstedt har blivit kallad ”One of Scandinavia’s best crime writers” av The Times, hennes böcker har översatts till fler än 20 olika språk och hon har sålt närmare 6 miljoner böcker – bara i Sverige! Med sitt kommande släpp, Innan molnen, påbörjar Jungstedt en helt ny serie som utspelar sig på den spanska solkusten och har fått namnet Málagasviten.