Sofie Sarenbrant

Författare

Dela    

Sofie Sarenbrant är tillbaka!

Sofie Sarenbrant är känd för sina moderna och fängslande samtidsdeckare som väver samman spänning med aktuella samhällsfrågor. Hon debuterade 2010 med Vecka 36 och två år senare blev hon författare på heltid. Hennes serie om den karriärinriktade kriminalinspektören Emma Sköld har sålt i två miljoner exemplar och till 14 länder. Den tredje delen, Visning pågår, blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Mytomanen, som släpptes i maj 2020, är den åttonde delen i serien om Emma Sköld.

Ett nytt fall för Emma Sköld

Sofie Sarenbrant firar 10 år som författare och har skrivit en av sommarens mest spännande böcker! I ”Mytomanen”, den åttonde boken om kriminalinspektör Emma Sköld, hittas en ung pojke mördad i en skog. Fallet väcker många frågor och misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som rånat jämnåriga i området. Sarenbrant visar än en gång att hon är mästare på att skriva samtidsdeckare som känns otäckt trovärdiga och samtidigt fångar in samhällsproblem som klasskillnader, fördomar och utsatthet. Varför dödas dessa ungdomar och vem döljer egentligen vad för Emma?

Lyssna på Sofie Sarenbrants senaste bok, ”Mytomanen”!

  

Om Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är en av Sveriges absolut populäraste deckarförfattare. Hon föddes i Stockholm, men växte upp på en gård utanför Gusum i Östergötland. Som så många av sina författarkollegor började hon sin karriär som journalist och har arbetat för bland annat Veckorevyn och Expressen. 2010 debuterade Sarenbrant som författare med boken "Vecka 36", två år senare lämnade hon sin tidigare karriär och blev hon författare på heltid. Det var också då som hon fick sitt riktigt stora genombrott med "Vila i frid", den första boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Tredje boken i samma serie, "Visning pågår", blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015 och totalt har Sofie Sarenbrant sålt över 2,5 miljoner böcker. 2019 vann hon priset för "årets svenska deckarförfattare" på deckarfestivalen Crimetime. Sarenbrants senaste deckare i serien om Emma Sköld, Mytomanen, släpptes i maj 2020 och blev genast en stor succé - faktum är att den är en av de mest lyssnade böckerna på BookBeat i år. Sofie Sarenbrants framgångar har inte gått obemärkt förbi, och hon har följaktligen valts ut att bli en av årets sommarpratare 2020. För den som vill lyssna på Sarenbrants program så sänds det den 28 juni, klockan 13.00, i Sveriges Radio P1.